Јасни знаци дека причината за вашата болест е стресот

Кога не се справувате со стресот на здрав начин, тој може да има навистина лошо влијание врз вашето психичко, но и физичко здравје.

Зошто вашата мачка постојано ве следи?

Ова е можеби најголемата „мачкина“ мистерија, но има неколку објаснувања и за ова однесување.

7-те најчести фактори што можат да предизвикаат неплодност

Добрите вести се што во поголемиот дел од случаите, проблемот може да се реши.

Како да продолжите да се движите напред кога сакате да се откажете?

Погледнете ги 5-те најчести причини поради кои посакувате да се откажете и како да се справите со нив.

Поради кои причини хороскопските знаци ги прекинуваат врските?

Доколку верувате во хороскоп, голема улога во раскинувањето има и хороскопскиот знак.

Понекогаш простувањето е најмоќното нешто што можете да го направите

Простувањето е моќен начин да си ја покажете љубовта кон себе...

Работи во домот што можат да предизвикаат анксиозност

Добро е да знаете кои работи во вашиот дом можеби ја влошуваат вашата анксиозност.

Важни нешта што треба да ги знаете за хроничната несоница

Иако ова нарушување има влијание врз луѓе кои воопшто не можат да спијат, хроничната несоница вклучува и симптоми кои траат подолг период.

Зошто е важна стерилизацијата на мачките?

Поради неконтролираното размножување, на улица завршуваат сè повеќе мачки.

Зошто е важно прво да се сакате себеси, а потоа партнерот?

Веројатно досега сте запознаени со разните лица на љубовта почнувајќи од родителската, пријателската, а подоцна и романтичната. Но негде помеѓу сите се наоѓа и љубовта кон себе.

Истражување: Повторливите спонтани абортуси се можеби предизвикани од целосно занемарен фактор

Причината за над 50% од повторливите спонтани абортуси останува неодредена, па паровите често остануваат само со прашања.

5 изненадувачки психолошки причини зошто оставате лош прв впечаток

Без разлика дали се подготвувате за интервју за работа, да одите на состанок или да ги запознаете родителите на партнерот, најверојатно сакате да оставите добар прв впечаток.