Заборавете на болката со BODYTEC

Заборавете на болката со BODYTEC

Концептот BODYTEC е базиран на едноставен персонален тренинг со помош на електро-мускулна стимулација (ЕМС). ЕМС, од технички аспект гледано, е програма каде сите мускули се опфатени со помош на импулсна струја. Што значи тоа?

1-zaboravete-na-bolkata-so-bodytec-kafepauza.mk

Во секојдневниот живот, нашиот централен нервен систем испраќа електрични импулси за контрола на нашите мускули за нивната акција. ЕМS го користи истиот принцип на спроведување на електричната стимулација до мускулот, но навлегува подлабоко во мускулните слоеви кои се потешки за активирање кога станува збор за конвенционалниот тренинг.

Новата потпора за грбот

Болката во грбот е сѐ уште број еден проблем кај целокупното население. Без разлика на старосната граница, подеднакво се погодени и младите и старите. Стресот, болката во долниот дел од грбот се најчести жалби кај повеќето. Со текот на времето оваа болка прераснува во хронично заболување. Но повеќе не мора да биде така, бидејќи постои решение кое се вика BODYTEC.

Oпуштено наместо стресно

BODYTEC започнува каде традиционалната метода застанува. Како што знаеме болката во грбот е резултат на недоволно активирање на голем број мускули, кои се активираат само со определени вежби. Е сега, конвенционалниот начин на вежбање многу тешко стигнува до нив, понекогаш е и невозможно, па тука настапува BODYTEC со помош на импулсите кои се пуштаат до тешко достапните мускули. Електро-стимулациите истите ги зајакнува, и како што повеќето од студиите покажуваат – болката се намалила и исчезнала кај 88% од пациентите.

2-zaboravete-na-bolkata-so-bodytec-kafepauza.mk

Зајакнување во секој поглед

Придобивките за здравјето не се само подобрување на болката во грбот, тие се докажуваат и со следниве факти кои се земени од последните истражувања:

  • На 88% од испитаниците болката им се намалила за 80%.
  • Повеќе од 40% од испитаниците на почетокот се жалеле на болки, а по само 6 недели третман оваа бројка се намалила на 4%.
  • Хроничната болка исчезнала кај 44%.
  • Кај 90% од испитаниците, освен исчезнување на болката било забележано подобрување на расположението, виталност и елан.
  • Типичните болки на кои се жалеле пациентите добиени од подигнување на тешки товари, тешка физичка работа, спорт и неправилно движење биле подобрени за 30%.

Може со сигурност да се каже дека BODYTEC е БРОЈ 1, кога станува збор за борба против секојдневната болка.

Извор: University of Bayreuth (Boeckh-Behrens/Vatter 2003, Boeckh-Behrens/Walz/Niewoher 2003, Boeckh-Behrens/Sebelefsky/Grutzmacher 2002, Boeckh-Behrens/Stotzel/Benner 2003)

3-zaboravete-na-bolkata-so-bodytec-kafepauza.mk

Единствениот Bodytec центар во Македонија отсега има нова локација  – на ул. 11 Октомври бр. 86 лок. 15, Скопје.

Повеќе информации и резервации може да се обезбедат на телефонскиот број: 071 546 299, на е-mail: info@bodytec.mk, на Facebook: facebook.com/bodytec.mk или преку официјалната веб-страна: bodytec.mk.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар