Avon Фондацијата за жени донира 7.000$ на кризниот центар „Надеж“, за поддршка на СОС линијата и згрижувачкиот центар

Avon Фондацијата за жени донира 7.000$ на кризниот центар „Надеж“, за поддршка на СОС линијата и згрижувачкиот центар

АVON Фондацијата за жени ја објавува финансиската поддршка од 1 милион долари распределена во грантови наменети за 50 центри и хуманитарни организации ширум светот. Грант-програмата за итна поддршка е лансирана истовремено со кампањата на AVON #ИзолиранаНоНеСама (#IsolatedNotAlone), како одговор на порастот на бројот на случаи на семејно насилство за време на изолацијата и физичката дистанца поради корона вирусот.

Avon Фондацијата за жени донира 7.000$ на кризниот центар „Надеж“, за поддршка на СОС линијата и згрижувачкиот центар

Финансиската поддршка ќе обезбеди неопходна помош за над 250.000 жени и деца кои се под директен ризик или веќе трпат семејно насилство. Грантовите се распределени во 37 земји од Европа и Латинска Америка.

Донацијата од 1 милион долари е во линија со кампањата за свесност на AVON со која се крева гласот против зголеменото насилство како резултат на изолираноста поради пандемијата со Covid-19.

Во Македонија, AVON Фондацијата за жени донира 7.000$ на Кризниот центар „Надеж“, за поддршка на СОС линијата за жртви на семејно насилство, како и за обезбедување на соодветни услови во нивниот згрижувачки центар.

Маја Дилберова, Претстедател на Кризниот центар „Надеж“ изјави: „Нашиот кризен центар е исклучително благодарен на AVON за повеќегодишната поддршка. Нивната донација ќе ги унапреди нашите услуги и помош; ќе помогне да ги држиме нашите врати отворени, истовремено овозможувајќи дополнителна поддршка за нашиот стручен тим кој ја води националната линија за помош и поддршка 15315, во исклучително специфични и отежнати услови. За време на овој период на физичка дистанца и зголемена изолација, сакам жените да знаат дека не се сами.“

Во партнерство со сестринските брендови Aesop, The Body Shop и Natura, AVON ги повикува владите во светот постојано да го имаат во вид проблемот со семејното насилство и да го зајакнат финансирањето и ресурсите за справување со зголемената статистика на насилство. Компаниите го искористуваат својот глас за да допрат глобално до 200 милиони корисници во 110 земји и да ги повикаат луѓето да ја поддржат кампањата.

Натали Дикон, Претседател на AVON Фондацијата за жени, изјави: „Над 130 години, AVON ги поддржува жените и нашата поддршка сега е потребна повеќе од кога и да е. Со последната донација од AVON Фондацијата, ние можеме да направиме видлива разлика во животите на жените и децата – жртви на семејно насилство ширум светот, на кои им е итно потребна помош и заштита.

Веќе 15 години, AVON ги поддржува организациите кои се борат против семејно насилство и потребата од поддршка не била никогаш попотребна. Горди сме што можеме да придонесеме и да ја поддржиме кампањата на AVON, #ИзолиранаНоНеСама за да одговориме на порастот на насилството предизвикан од пандемијата со корона вирусот.“

Глобално, 5 милиони Претставници на AVON ќе продолжат да пружаат витална помош за жени и деца кои се предмет на насилство, преку споделување на информациите и местата каде да се најде поддршка и помош, како и преку донација на неопходни производи за лична хигиена.

Во пошироки рамки, AVON ги прилагоди своите капацитети за производство на продукти за лична хигиена кои се најпотребни за здравствените работници, но и за сите останати работници на витални позиции. Стотици илјади пакети со производи за лична хигиена беа донирани на локалните болници и челните служби за помош во светот.

Во Македонија, на крајот на месец март, AVON донираше 400 литри производи за лична хигиена на Клиниката за Инфективни заболувања во Скопје.

За AVON

Над 130 години AVON се залага за жените: преку понуда на иновативни, квалитетни производи за убавина кои примарно се продаваат на жените, преку жените. Милиони независни Претставници ширум светот ги продаваат врвните AVON брендови како AVON Color и ANEW преку социјалните мрежи, градејќи ги сопствените бизниси за убавина со целосно или скратено работно време. AVON ја поддржува финансиската независност на жените, претприемаштвото и добросостојбата и донираше над 1 милијарда долари за женските каузи преку AVON и AVON Фондацијата. Повеќе информации за AVON и неговите производи на www.avonworldwide.com. #Stand4Her

За AVON Фондацијата за жени

AVON Фондацијата за жени, основана во 1955та година, се бори со предизвиците кои се најбитни за жените, со цел рушење на традиционалните бариери и градење на подобра иднина за жените. Во суштината на фондацијата е уверувањето дека колку е поголема поддршката, толку е жената поохрабрена да преземе контрола врз сопствената безбедност и здравје.

Во последните шест децении, AVON и AVON Фондацијата за жени донираа над 1 милијарда долари за каузи кои се најважни за жените. Во партнерство со земјите во кои AVON е присутен, AVON Фондацијата за жени претставува движечка сила за хуманитарни, научни, образовни и добротворни активности кои ги подобруваат животите на жените и нивните семејства.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар