Замрзнато кафе на стапче

Замрзнато кафе на стапче

Направете вашата забава да се памети. Бидете оригинални и единствени во изборот на мали и вкусни залчиња. Овие се со вкус на еспресо и ликер. Само за вистинските љубители на кафе…

Замрзнато кафе на стапче

Потребнни состојки:
  • 400 мл подготвено еспресо кафе
  • 120 мл кондензирано млеко
  • 120 мл ликер од кафе
  • чепкалки за заби
Начин на подготовка:

Во голем сад ставете ги кафето, млекото и ликерот. Мешајте со жица за матење додека да се соединат сите состојки. Смесата распоредете ја во силиконски калапи за мраз и ставете ги калапите во замрзнувач 3 до 4 часа. Потоа, извадете ги на кратко, забодете по една чепкалка за заби на секоја коцка и ставете ги повторно во замрзнувач да стојат 8 часа.

 


Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот

Поврзани содржини

Остави коментар