Внесете мексикански дух во вашите утра со рецептот за кафе де ола

Зачинете ги утрата!

Потребни состојки:

  • 950 милилитри вода
  • 80 грама темно кафен шеќер
  • 1/2 стапче цимет
  • 4 лажици кафе (за најдобар вкус темно мексиканско кафе)

Начин на подготовка:

Ставете ги водата, циметот и шеќерот во сад со средна големина и варете на среден оган сè додека не се стопи шеќерот. Ќе ви бидат потребни околу 7 минути. Кога водата ќе почне да врие, додајте го кафето, исклучете ја рерната и мешајте. Оставете да отстои покриено околу 5 минути и потоа сипете го низ цедалка, па сервирајте.

Пробајте го и ова ледено кафесито за уникатно уживање.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар