Викенд кафе со коњак, амарето и карамела

За добра забава со вашите пријатели

Потребни состојки:
  • 160 милилитри шлаг пена
  • 30 милилитри ликер амарето
  • 30 милилитри коњак
  • Свежо подготвено црно филтер кафе
  • Сируп од карамела (за декорација)
Начин на подготовка:

Поделете ги амаретото и коњакот во двете чаши за сервирање. Наполнете околу 3/4 од секоја чаша со кафе. Ставете ја шлаг пената на врвот, па декорирајте со сирупот од карамела. Послужете веднаш.

Пробајте го и ова зачинето рум кафе со шлаг пена.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар