Пенеста мексиканска мока за добар викенд

Вкусно и забавно!

Потребни состојки:
  • 225 грама кафен шеќер
  • 110 грама полузасладено чоколадо, исечкано
  • 1 лажица изрендана лушпа од портокал
  • 1/2 лажичка цимет во прав
  • 1/4 лажичка суво овошје, смелено
  • 700 милилитри свежо подготвено црно кафе
  • 1/2 пола-пола крем, стоплен
  • Стапчиња цимет (за декорација)
  • Шлаг пена (за декорација)
Начин на подготовка:

Ставете ги првите пет состојки во блендер, и матете додека чоколадото целосно не се смели. Додајте го кафето. Матете уште 1-2 минути, или сè додека чоколадото не се стопи. Префрлете во мал сад и загрејте. Потоа вратете ја мешавината во блендер, додајте го кремот, и матете повторно. Исцедете, па сервирајте во шолји. Декорирајте по желба.

Пробајте го и ова кремасто кафе задоволство: Ледено веганско мока смуди.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар