Уметница создава скулптури од картон кои носат политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон кои носат политичка порака!

Канадската уметница Laurence Vallières создава скулптури од рециклиран картон. Нејзините скулптури на животни ги изразуваат човековите емоции и однесувања кои се генерални за сите, без разлика од каде доаѓаме или каде одиме.

Покрај тоа, делата на оваа уметница носат не само еколошка туку и политичка порака:

„Политичкото значење на моите скулптури доаѓа до израз преку ѓубрето кое го користам за мојата уметност и кое е доказ за тоа колку нашата економија е штетна за планетата Земја“, вели уметницата.

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Уметница создава скулптури од картон со политичка порака!

Откако ги погледнавте овие скулптури, можеби ќе сакате да видите и како уметник прави скулптури на животни од рециклирано сребро.

Извор: designyoutrust.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар