Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

Повеќето од нас се свесни или барем информирани за нештата што не чинат денес со светот. Сепак, многумина одлучуваат да ги игнорираат. Германскиот артист Стефен Крафт сака да нѐ потсети на сите проблеми на денешницата кои често ги забораваме и мислиме дека ќе се поправат сами од себе или пак, уште полошо – дека некој друг ќе се погрижи за нив.

Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

Неговите илустрации со кратки коментари го истакнуваат она што е иронично, чудно и хипокритично во денешниот живот.

„Инспириран сум од големите нешта како климатските промени, загадувањето со пластика и социјално однесување. Се обидувам да ги упростам овие комплексни теми и да им вметнам елемент на изненадување. Во нашето секојдневие преплавени сме со слики и впечатоци поради што ја губиме способноста да анализираме и да го видиме светот од поинаква перспектива.“

„Мојата цел е да ги изненадам гледачите со едноставни идеи на кои можеби воопшто не помислиле и на тој начин да ги поттикнам да размислат и да ги дискутираат со други луѓе“, вели Крафт.

1. Би сакала да имам повеќе лајкови

Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

2. Сам/а не можам да го променам светот

Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

3. Толку сум осамен/а

Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

4. Сега ќе се чувствуваш како дома

Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

5. Земјата се топи

Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

7. Ги сакам животните

Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

8. Некој друг ќе помогне

Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

9. Прекумерно купување

Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

10. Времето истекува

Проблемите на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт

Продолжува на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар