Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

Многу е природно да сакаме да си играме со играчки кои не потсетуваат на нас самите. За жал, нема премногу кукли на располагање за децата кои имаат вродени аномалии и изгледаат поразлично од другите. 39-годишна мајка на две деца решила да создаде организација во Велика Британија која ја користи за модифицирање на куклички кои ќе одговараат на децата со вродени аномалии.

Нејзина инспирација била нејзината 4-годишна ќерка Матилда која е со оштетен слух. Таа била разочарана кога не можела да најде кукла со слушни помагала, па затоа сега во слободно време работи на куклите и се надева дека со ова ќе ги направи среќни сите деца.

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

 Мајка создава кукли за децата со вродени аномалии да не се чувствуваат изоставени

Погледнете како оваа самоука шминкерка создава неверојатни оптички илузии на нејзиното лице.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар