Фотограф поминал 2 години фотографирајќи животни на кои им се заканува истребување

За повеќето од нас, животните на работ на истребување се далечна мистерија. Но британскиот фотограф Тим Флач поминал 2 години барајќи ги нивните живеалишта и документирајќи го нивното постоење. Резултатот е колекција која ни овозможува интимен и редок увид во животот на загрозените животни на Земјата и нè потсетува дека можеме да ги изгубиме. Ова се фотографии што нема да ве остават рамнодушни.

1. Саига

Фотограф поминал 2 години фотографирајќи животни на кои им се заканува истребување

2. Поларна мечка

Фотограф поминал 2 години фотографирајќи животни на кои им се заканува истребување

3. Филипински орел

Фотограф поминал 2 години фотографирајќи животни на кои им се заканува истребување

4. Зумбулест макао папагал

Фотограф поминал 2 години фотографирајќи животни на кои им се заканува истребување

5. Африкански слон

Фотограф поминал 2 години фотографирајќи животни на кои им се заканува истребување

6. Сибирски рис

Фотограф поминал 2 години фотографирајќи животни на кои им се заканува истребување

Продолжува на следната страница…

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар