Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

Пред околу 100 години, познатиот германски фотограф, Курт Хилшер, објавил фотокнига со слики од Југославија. Каспер Моленар, современ холандски фотограф, ја купил таа книга за време на студиите и тргнал во потрага по тие места за да ги фотографира повторно. Курт Хилшер имал и други книги со фотографии од Шпанија, Италија и Германија, а Каспер патувал низ цела Европа за да ги пронајде и тие места. Во продолжение погледнете колку се менуваат местата со текот на времето или остануваат исти и покрај сè. Во секој случај, фасцинантно е да ги погледнете минатото и сегашноста рамо до рамо.

1. Венеција, Италија, 1925 и 2018 година

Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

2. Словенија, 1926 и 2018 година

Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

3. Македонија, 1926 година и 16 јуни 2018 година

Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

4. Венеција, Италија, 1925 и 2018 година

Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

5. Германија, 1924 и 2020 година

Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

6. Црна Гора, 1926 и 2018 година

Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

7. Македонија, 1926 и 2018 година

Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

8. Рим, Италија, 1925 и 2016 година

Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

9. Германија, 1924 и 2019 година

Фотограф патувал низ Европа за да покаже како се менуваат местата во 100 години

За повеќе фотографии продолжете на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар