Фотограф од Русија посетува опасни места за да ја покаже убавината на дивиот животински свет

Фотограф од Русија посетува опасни места за да ја покаже убавината на дивиот животински свет

Рускиот фотограф на дивиот свет, Андреј Гудков, прави чести експедиции во најопасните африкански и индонезиски региони, како Замбија, Борнео и островот Ринка. Покрај тоа што е признат од National Geographic, тој, исто така, е член и на Кралското фотографско друштво и Меѓународната федерација за фотографска уметност. Уникатните и ретки снимки од животни направени од Андреј Гудков, можете да видите во публикацијата на Depositphotos.

Фотограф од Русија посетува опасни места за да ја покаже убавината на дивиот животински свет

Уште од детството, Гудков бил страствен кон дивите животни и природата. Фотографот со години со својата камера истражувал диви предели, одејќи на долгорочни експедиции за развој на неговиот импресивен личен стил.

Фотограф од Русија посетува опасни места за да ја покаже убавината на дивиот животински свет

Тој открил дека разбирањето на однесувањето на дивите животни, правењето внимателни подготовки за следните фотографии и преземањето храбар ризик се сите клучни состојки за доближување до дивиот свет.

Фотограф од Русија посетува опасни места за да ја покаже убавината на дивиот животински свет

Андреј вели дека во фотографијата на див свет, секогаш е присутен ризикот. Тој смета дека сепак, секој ризик треба да биде оправдан. Ниту еден успех, дури и најголемиот, не вреди колку човечкиот живот.

Фотограф од Русија посетува опасни места за да ја покаже убавината на дивиот животински свет

Средбата со комодо змејовите кои се бореле (со кои освои титула „Фотограф на животинскиот свет“ во 2015 година), дружењето со мали лавчиња и скокање во море со китови се само некои од многуте чуда кои ги направил за да го овековечи и ни го прикаже дивиот свет преку фотографија. Во неговото портфолио можете да најдете ретки снимки од дивиот свет.

Можеби сакате да ги погледнете и овие 16 фотографии што докажуваат дека животните можат да го направат невозможното.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар