Артист трансформира дрвја во фантастични скулптури кои изгледаат како духови на природата

Артист трансформира дрвја во фантастични скулптури кои изгледаат како духови на природата

Доколку сте љубители на уметноста, природата и како тие се рефлектираат меѓусебно, навистина ќе уживате во овие фантастични скулптури. Овие неверојатни скулптури од остатоци од дрвја се направени од страна на дизајнер со намера да покаже дека убавината и уметноста можат да дојдат од природата на изненадувачки начин.

(9) artist-transformira-drva-vo-fantastichni-skulpturi-koi-izgledaat-kako-duhovi-na-prirodata

Дебра, дизајнерот на овие неверојатни парчиња, вели дека секогаш го користи колку што е можно повеќе природниот облик и форма на дрвото, така што дрвото да може да ја раскаже својата приказна без да е принудено да биде нешто што не е.

Ова исто така е одличен начин да се рециклираат дрвата и да бидат искористени за нешто што ќе им донесе среќа на оние кои ги гледаат и им се восхитуваат. Доколку сите ние би ги користеле нашите таленти за намалувањето на отпадот на планетата, би успеале да имаме прилично уреден свет околу нас.

Уживајте во убавината на нејзините креации!

(2) artist-transformira-drva-vo-fantastichni-skulpturi-koi-izgledaat-kako-duhovi-na-prirodata

(8) artist-transformira-drva-vo-fantastichni-skulpturi-koi-izgledaat-kako-duhovi-na-prirodata

(7) artist-transformira-drva-vo-fantastichni-skulpturi-koi-izgledaat-kako-duhovi-na-prirodata

(5) artist-transformira-drva-vo-fantastichni-skulpturi-koi-izgledaat-kako-duhovi-na-prirodata

(1) artist-transformira-drva-vo-fantastichni-skulpturi-koi-izgledaat-kako-duhovi-na-prirodata

(3) artist-transformira-drva-vo-fantastichni-skulpturi-koi-izgledaat-kako-duhovi-na-prirodata

(4) artist-transformira-drva-vo-fantastichni-skulpturi-koi-izgledaat-kako-duhovi-na-prirodata

Погледнете го и овој уметник од Србија кој е експерт за слики со магичен реализам.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Студент по Македонски јазик и книжевност. Кога не пишува - чита, и обратно. Сигмунд Фројд, нејзините миленичиња, цртани, Фреди Меркјури, стари предмети и Мото ГП.

Поврзани содржини

Остави коментар