07 јануари 2018 | Кафе пауза

Најдобрите свадбени фотографии за 2017 година

Веќе 10 години по ред се одржува натпревар за најдобра свадбена фотографија кој е организиран од Junebug Weddings, а секоја година учествуваат стотици фотографи.

Совршени божиќни подароци за вашата мајка

Што и да ѝ подарите на вашата мајка, таа ќе биде радосна и тоа не заради подарокот, туку заради вниманието и љубовта кои ги претставува тој.

Повредно од злато: Маслото кое лекува веќе 5.000 години

Познато е по неговата лековита моќ, но освен црковните обредни палења, неговото користење е многу ретко.

Кој е вашиот љубовен модалитет, и што всушност значи тоа?

Додека вашиот знак кажува многу за вашата енергија и карактер, вашиот модалитет е малку позната астролошка категорија која опишува како ја изразувате таа енергија.

3-те јазици кои децата треба да ги научат уште сега за да бидат поуспешни во иднина

Дали сте се запрашале кои јазици ќе биде добро да ги знае вашето дете? За среќа истражувањата имаат одговор и за тоа.

Зошто сте леваци или деснаци? Одговорот не е тоа што мислите…

Порано се сметало дека разликата во активноста на гените во левата и десната хемисфера е одговорна за тоа која рака е доминантна.

Божиќни обичаи и верувања: Како се слави највеселиот празник?

Божиќ се празнува како денот на раѓањето на Исус и се прославува на 7-ми јануари.