Книга: „Расправа во тројка“ – Џулијан Барнс

Љубовен триаголник никогаш не е добра идеја. Ама секогаш е гаранција за добра книга.

5 грешки кои не сте ни свесни дека ги правите при шампонирањето на косата

Мислите дека знаете како да си ја измиете косата? Размислете пак.
Датум: 12 мар 2014
, Автор:

Не мора да ги криете каблите во домот – претворете ги во ѕидна уметност

Ова е еден поинаков пристап, наместо да ги криете, искористете ја нивната должина за да ги прикачите на ѕидот на разни креативни начини.
Датум: 12 мар 2014
, Автор:

Знаете ли колку жени не носат гаќички?

Списанието „Vanity Fair“ неодамна направило едно истражување за бројот на жените кои не носат гаќички кога излегуваат од дома. Бројките се шокантни.
Датум: 12 мар 2014
, Автор:

Науката докажува дека скршеното срце не е само метафора

Науката докажува дека умственото страдање навистина може да му нанесе штета на срцето, а физичките реакции може да се поврзат со менталната болка.
Датум: 12 мар 2014
, Автор:

Пролет во Велика Британија

Погледнете како изгледа доаѓањето на пролетта во Велика Британија.