Жестоки коктели инспирирани од ликовите во „Одмаздници“

Можеби нема да добиете супермоќи, но сигурно ќе уживате во нивниот остар вкус. :)
Датум: 28 сеп 2012
, Автор:

Дали сте доволно паметни да работите за Гугл?

Гугл спаѓа во групата на најпосакувани работодавци, но судејќи според прашањата кои им се поставуваат на кандидатите за вработување, тешко се стига до некое од работните места.

15 причини кои ќе ве убедат да гледате фудбал

Постојат еден куп причини зошто да гледате фудбал, но најдобрите 15 се во овој пост. :)
Датум: 28 сеп 2012
, Автор:

Филм: Засолниште (Safe House)

Филм за докажувањето на сопствената вредност во ситуација кога никој не е безбеден…

Еден лош ден не треба да го смени вашиот поглед на животот

Тоа што се случило - се случило, но и поминало. Пред вас има уште милиони други можности кои ќе се најдат на вашиот пат...

Фантастичен уметнички спој на човечкото око со природата

Германската артистка Свења Шмит го користи нејзиното лице како уметничко платно, поточно пределот околу очите, на кој ја прикажува убавината на природата, зеленилото и инсектите на еден уникатен начин.