Чудесниот Пежо Оникс

Велат дека Пежо најчесто возат романтичарите, но секому би му светнале очите кога ќе го види овој модел.

Пет причини зошто да вежбате со хулахоп

Иако на прв поглед делува како детска игра, вежбањето со хулахоп е физичка активност која носи многу здравствени придобивки, а погодно е за сите возрасти.

Кој го испратил првото смајли преку интернет?

Професор Скот Фалман, кој е научник на универзитетот „Carnegie Mellon“, е човекот кој го измислил првото смајли, кое го испратил во една имејл порака, на 19 септември 1982 година. Или можеби не е тој? :)

Би чувале ли мечка како домашно милениче?

Инспиративна приказна за мајката која пронашла мало мече и го израснала како дел од семејството.

Како изгледа хотелот „Мисони“ во Кувајт?

Луксузниот хотел „Мисони“ во Кувајт беше отворен на 1 март 2011 година. Овој хотел е вториот од синџирот хотели, чиј сопственик е корпорацијата Карлсон.
Датум: 17 сеп 2012

Д-р Ајнштајн, дали научниците се молат на Бога?

Писмото на големиот Алберт Ајнштајн во кое на едноставен и сликовит начин ги објаснува своите ставови за религијата на едно девојче од шесто одделение...

Луда уметност која разбива стереотипи

Се работи за серија фото-манипулации насловени „Вистината за Германците“, во кои како модели се јавуваат членови на семејството на уметникот...
Датум: 17 сеп 2012
, Автор: