Живот

Зошто е животот толку тежок? Или пак срцето е она што многу сака? Што ако некоја шанса не успееме да ја фатиме со рака?
Датум: 30 авг 2011
, Автор:

Дигитално пенкало кое црта на хартија

Inkling од компанијата Wacom e производ кој им овозможува на корисниците да цртаат на хартија, а дигиталниот еквивалент од скицата да го добијат за само неколку секунди на својот компјутер.
Датум: 30 авг 2011
, Автор:

Брзото возење велосипед го зголемува животниот век

Сите сме свесни дека возењето велосипед е одличен метод за слабеење и одржување на телото, но најновите истражувања докажале уште еден бенефит од овој вид вежбање.

Хеликоптер изработен во соработка со Мерцедес

Компанијата „Еурокоптер“ е виновникот кој стои зад ова импресивно дело, хеликоптерот EC145 кој е направен во соработка со автомобилскиот производител „Мерцедес“.

Уметноста на расчистувањето

Швајцарскиот занаетчија и комедијант Ursus Wehrli е дефинитивно добро познат по неговите книги „Уметноста на расчистувањето“, во кои тој зема познати уметнички дела и буквално ги расчистува и средува...