Вработените во овие професии најчесто се разведуваат

Вработените во овие професии најчесто се разведуваат

Статистичарот Нејтан Јеј го истражувал процентот на разводите помеѓу професиите за да ја открие потенцијалната поврзаност помеѓу професијата и брачната состојба. Неговите резултати изненадиле многумина. Јеј работел со податоци од вработени кои живеат во САД. Според неговото истражување, вработените во овие професии најчесто се разведуваат.

Вработените во овие професии најчесто се разведуваат

Професии со најчести разводи

1. Менаџери на обложувалница

2. Келнери/шанкери

3. Членови на авионски екипаж

4. Вработени во обложувалници

5. Оператори на машини во железарница

6. Телефонски оператори

7. Оператори на машини во прехранбена индустрија

8. Вработени во телепродажба

9. Вработени во текстилна индустрија

10. Оператори на преси

Од друга страна пак, податоците на Јеј покажале и кои професии најретко се поврзуваат со развод.

Професии со најретки разводи

1. Проценители на штета

2. Физичари

3. Научници во областа на медицината

4. Свештеници

5. Програмери

6. Физиотерапевти

7. Оптичари

8. Хемиски инженери

9. Директори на верски и образовни установи

10. Лекари и хирурзи

Следно, прочитајте за 10-те професии во кои психопатите се најдобри.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Спиела во пустина, летала со параглајдер и видела 71-метарска статуа од Буда исклесана во планина. Со дигитално новинарство се занимава од факултетските денови.

Поврзани содржини

Остави коментар