Вашата омилена сексуална поза зборува многу за вас: Ќе се изненадите!

Вашата омилена сексуална поза зборува многу за вас: Ќе се изненадите!

Дали знаевте дека сексуалната поза што најчесто ја практикувате кажува многу за вас? Погледнете ги најпопуларните секс пози и дознајте кои особини на личноста тие ги откриваат.

Вашата омилена сексуална поза зборува многу за вас: Ќе се изненадите!

Секој од нас има омилена секс поза, а по сѐ изгледа за ова има конкретна причина. Според тоа дали секогаш сакате да бидете одозгора или од долу, може да се открие многу за вас. Наводно, постои врска помеѓу нашиот карактер и сексуалната положба која обично ја избираме во спалната соба? На пример, тоа што секогаш сакате да сте од горе укажува дека сакате да имате контрола и да бидете во центарот на вниманието. Позата „куче“ ја оддава вашата животинска природа, додека позата 69 покажува дека ви е потребна интимност којашто оваа поза ја нуди.

Проверете што ви кажува вашата омилена сексуална положба. Можеби ќе научите нешто ново за себе.

Поза „лажица“

Вашата омилена сексуална поза зборува многу за вас: Ќе се изненадите!

Луѓето кои ја сакаат оваа поза ја ценат интимноста. Тие се страсни луѓе кои се грижат не само за своето туку и за задоволството на својот партнер. Оваа поза обезбедува удобност за двајцата партнери, а најчесто ја избираат луѓе кои сакаат да останат во зоната на удобноста.

Мисионерска поза

Вашата омилена сексуална поза зборува многу за вас: Ќе се изненадите!

Ова е една од најпопуларните сексуални пози. И жените и мажите ја сакаат. Ако сте љубителка на мисионерската поза, тоа значи дека потребна ви е емотивна посветеност и љубов од вашиот партнер. Мажите, пак, ја избираат оваа поза, затоа што сакаат да доминираат во животот и да имаат контрола над сè. Паровите кои го имаат овој фаворит се конзистентни и имаат добра врска.

Поза 69

Вашата омилена сексуална поза зборува многу за вас: Ќе се изненадите!

Луѓето кои ја сакаат сексуалната поза 69 се сигурни во себе. Тие добро знаат што сакаат од животот и не се плашат од ризици и предизвици. Дали овие карактеристики ви опишуваат?

Поза „куче“

Вашата омилена сексуална поза зборува многу за вас: Ќе се изненадите!

Позата „куче“ ги карактеризира луѓето кои имаат животинска природа. Оние кои ја сакаат оваа сексуална поза се отворени и сакаат да експериментираат. Тие не секогаш бараат трајна љубов, бидејќи се отворени и за несериозни односи. Уживаат во сексот и слободно им пристапуваат на врските. Овие луѓе се целосна спротивност на оние кои го сакаат мисионерот.

Автор: Антонина Велјановска


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар