Секој прст е поврзан со 2 органа: Јапонски метод кој ќе ве излечи за неколку минути

„Jin Shin Jyutsu“ е древна и алтернативна медицина чија задача е да ви помогне да ги балансирате вашите емоции со стимулирање одредени точки на рацете. Таа ја балансира вашата телесна енергија, како и физичкото и емоционалното здравје на вашиот организам. Оваа филозофија се заснова на теоријата дека секој прст е поврзан со одредени органи и емоции, па доколку сакате да влијаете врз нив, фатете го тој прст и притискајте го 3 до 5 минути. Дишете длабоко додека го правите тоа. Доколку сакате да добиете совршена хармонија во вашето тело, масирајте ги сите прсти на вашите раце.

Секој прст е поврзан со 2 органа: Јапонски метод кој ќе ве излечи за 1 минута

Палец

Органи: Стомак и слезина

Емоции: Анксиозност и депресија

Физички симптоми: Болки во стомакот, проблеми со кожата, главоболка, нервоза

Показалец

Органи: Бубрези и мочен меур, вклучувајќи ги и мочните канали

Емоции: Разочараност, страв и збунетост

Физички симптоми: Болки во мускулите, грбот, забите и проблеми со дигестивниот систем

Среден прст

Органи: Црно дроб и жолчка

Емоции: Лутина и неодлучност

Физички симптоми: Проблеми со циркулација на крвта, менструални болки, умор, главоболки во предниот дел на главата и мигрена

Домал прст

Органи: Бели дробови и дебело црево

Емоции: Негативност, тага

Физички симптоми: Респираторни проблеми, астма, проблеми со варењето и кожни болести

Мал прст

Органи: Срце и тенко црево

Емоции: Анксиозност, нервоза, недостаток на самодоверба

Физички симптоми: Болки во грлото, проблеми со коските, подуен стомак

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар