Овие 3 собни билки мора да ги има во секој дом: Во рок од 1 час ќе ги отстранат сите вируси од воздухот!

Овие 3 собни билки мора да ги има во секој дом: Во рок од 1 час ќе ги отстранат сите вируси од воздухот!

Ако некогаш сте се нашле во просторија со растенија, сигурно сте забележале колку е чист и свеж воздухот. Некои растенија имаат моќ да ги отстранат сите вируси и бактерии што се наоѓаат во просторијата.

Овие 3 собни билки мора да ги има во секој дом: Во рок од 1 час ќе ги отстранат сите вируси од воздухот!

Тие се пожелни во просториите во кои живеете, особено во овој период. Некои видови имаат можност да го прочистат воздухот, но приказната не завршува тука, бидејќи нивниот ефект може да биде многу поконкретен – куќните растенија можат да ве заштитат од вируси, што е исто така, корисна информација.

Тајната лежи во зголемената влажност на воздухот, за која придонесуваат овие растенија, што всушност ги уништува вирусите и бактериите со кои тие се опкружени. Нивното присуство го прави просторот за живеење поздрав, а вашиот имунитет посилен.

Истражувањата покажаа дека кога влажноста на воздухот надминува 40%, тоа може значително да ја намали инфекцијата. Покрај тоа што имаат улога за одржување на здравјето тие се и естетски убави, така што ќе го збогатат секој простор каде и да ги ставите.

Еве за кои 3 видови растенија се работи:

1. Потос

Овие 3 собни билки мора да ги има во секој дом: Во рок од 1 час ќе ги отстранат сите вируси од воздухот!

Потосот е познат по тоа што е исклучителен прочистувач на воздухот, затоа што го уништува чадот од тутун, ги апсорбира испарувањата, штетните материи и најдобро е да го чувате во кујната или дневната соба.

2. Филадендрон

Овие 3 собни билки мора да ги има во секој дом: Во рок од 1 час ќе ги отстранат сите вируси од воздухот!

Филадендронот е особено популарен кога станува збор за собните растенија, а исто така е одличен и за одржување на влажноста на воздухот, па затоа треба да го имате во вашата колекција.

3. Монстер

Овие 3 собни билки мора да ги има во секој дом: Во рок од 1 час ќе ги отстранат сите вируси од воздухот!

Монстер е популарно собно растение, кое е многу лесно за одржување. Најдобро е да го чувате во сенка односно на места кои не се директно изложени на сонце и тоа во просторијата каде престојувате најмногу. Неговата моќ за отстранување вируси е многу голема.

Можеби сакате да ги дознаете и триковите со кои вашите растенија ќе добиваат точно онолку вода колку што им е потребно.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар