Крцкави печени компири со посебен шмек

Крцкави печени компири со посебен шмек

Вкусни, крцкави компири со специфичен вкус…

Крцкави печени компири со посебен шмек

Потребни состојки:
  • 6 компири
  • 2 чешниња лук
  • 2 лажици маслиново масло
  • 30 г путер
  • сол
  • мелен црн пипер
Начин на подготовка:

Рерната загрејте ја на 220 Целзиусови степени. Компирите засечете ги на крукчиња, но не до крај. Секоја кришка нека биде со дебелина 3-4 милиметри.

Распоредете ги компирите во тава за печење, помеѓу сите крукчиња ставете малку лук. Одозгора ставете по едно парче путер. Полијте ги компирите со маслиновото масло и ставете сол и црн пипер.

Печете ги отприлика 40 минути додека не заруменат убаво и додека не станат крцкави.

Крцкави печени компири со посебен шмек


Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Дипломиран новинар со широк спектар на интереси. Љубител на ТВ серии, фудбал и Цедевита. Статистичар по природа и страстен фан на Јувентус и Роџер Федерер.

Поврзани содржини

  1. Stefanija Reply

    vi fali sosot i grancinjata ruzmarin vo toa e smekot 😉

  2. Александар Reply

    Сос може и од страна да го сервирас

  3. gabi Reply

    Blagodaram Odlicna ideja….PREUBAVI!!!!!

  4. Balthazar008 Reply

    Se stava i kaskaval da se rastopi, mnogu podobro e taka :)))

Остави коментар