Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

Додека сте во врска, можеби се прашувате дали сте „на тоа ниво“ со партнерот, што значи дека можете да правите некои работи, како на пример да ја оставите четката за заби во станот на вашиот партнер или да побарате залак од неговата храна. Можеби е малку незгодно, па дури и непријатно да направите некои работи, особено ако не се познавате долго време и не сте навикнати отворено да зборувате за врската. Ова интересно истражување открива колку време во просек им е потребно на мажите и на жените да започнат да прават различни работи едни пред други.

Да ги запознаете пријателите на вашиот партнер: 4 месеци

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

Да почнете да делите храна: 4 месеци

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

Да се појавите без шминка пред вашиот партнер: 5 месеци

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

Да оставите четка за заби во домот на вашиот партнер: 6 месеци

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

Да престанете да се бричите: 12 месеци

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

Да престанете да се дотерувате за да го импресионирате вашиот партнер: 12 месеци

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

Да го проверувате телефонот на вашиот партнер: 12 месеци

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

Да побарате клуч од домот на вашиот партнер: 12 месеци

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

Да се здебелите: 15 месеци

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

На жените им треба повеќе време за да преминат на следното ниво во врската

Kолку време е потребно за да почнете да правите различни работи пред партнерот?

И мажите и жените имаат приближно слични временски очекувања за првите неколку пресвртници во врската. И на двата пола им требаат околу 6 месеци пред да се запознаат со семејствата на партнерот и 9 месеци пред да заминат заедно на одмор.

Но, потоа, жените забавуваат. Ним им требаат околу 17 месеци за да живеат заедно (додека на мажите им требаат 15 месеци), 22 месеци да се свршат (на мажите им требаат 19 месеци) и 2 години и 9 месеци да стапат во брак (додека мажите се подготвени да стапат во брак по 2 години и 5 месеци).

Прочитајте како да бидете добра девојка без да се изгубите во врската.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар