Кои 3 видови хемија се неопходни за да имате вистинска љубов?

Кои 3 видови хемија се неопходни за да имате вистинска љубов?

На сите нам ни е добро познато дека хемијата е клучниот елемент за секоја љубовна врска. Но, дали знаевте дека постојат 3 типа хемија кои се обележје на вистинската љубов? Проверете за кои видови хемија се работи во продолжение.

Кои 3 видови хемија се неопходни за да имате вистинска љубов?

1. Физичка хемија

Станува збор за наједноставната хемија што може да постои меѓу двајца кои меѓусебно физички си се привлекуваат. Ова е неопходен елемент за да се развие љубовта, но не е доволен. Физичката хемија ги буди кај вас првичните искри на љубовта, ништо повеќе. Така, честопати го предизвикува и чувството на незадоволство кај вас бидејќи сметате дека има нешто што навистина вреди да го сакате, а во моментот ви е недостижно.

2. Интелектуална хемија

Оваа хемија постои меѓу две индивидуи кои можат да разговараат со часови. Разговорот им тече природно и тие самите ментално се стимулираат и надополнуваат еден со друг. Длабоката интелектуална хемија се случува кога туѓиот ум ви постанува нов дом. Меѓу другото, вообичаено голем дел од комуникацијата е невербална и честопати премногу суптилна за да се одреди нејзината вистинска природа. Кога ќе пронајдете некој со кој имате интелектуална хемија разговорот си тече природно и дури и тишината е удобна.

3. Спиритуална хемија

Спиритуалната хемија е синоним за усогласување на карактерите на двете индивидуи. Таа ги надминува однапред поставените ставови и верувања и има трансцендентна природа. Се одвива кога и двајцата партнери ги ценат истите работи како добрина, лојалност, пријателство и дарежливост. Меѓу другото, овде нема простор за неизвесност бидејќи и двете индивидуи се сигурни во своите чувства и двајцата подеднакво ја ценат врската.

Откако прочитавте за 3-те видови хемија кои се неопходни за вистинската љубов, можеби ќе сакате да прочитате и зошто повеќето луѓе не умеат вистински да сакаат и зен техники без кои не може да постои вистинска љубов.

Извор: themindsjournal.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар