Ако ги поседувате овие 2 карактеристики, ви честитаме – вие сте одлични во кревет!

Иако бројот на сексуални односи во текот на неделата зависи од самиот карактер на луѓето, едно неодамнешно испитување покажало дека луѓето со најбогат сексуален живот делат само две карактерни особини – добрина и несебичност.

Ако ги поседувате овие 2 карактеристики, ви честитаме – вие сте одлични во кревет!

Во истражувањето што било објавено во „The British Journal of Psychology“, учествувале 192 сингл жени и 105 сингл мажи. За потребите на студијата, тие требало да решат низа тестови со цел да се утврди поврзаноста помеѓу алтруизмот – однесувањето чија цел е да се помогне некому без корист или награда и успехот во љубовта, односно во врските и сексуалниот живот.

Истражувањето покажало дека добрите и несебични луѓе имаат најбогат сексуален живот, односно водат љубов почесто од другите луѓе и најмногу се задоволни од сексуалните односи. Кај машките испитаници тоа вклучувало и поголем број женски партнери за секс без обврски. Конечно науката потврдува нешто во што сите ние се сомневавме подолго време.

Дека добрината и несебичноста се посакувани особини кај припадниците на спротивниот пол ни докажува и историјата, односно времињата на општествата од ловци и собирачи, каде што мажите кои го делеле пленот со жените биле многу попосакувани мажи од останатите.

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар