20 работи за кои никому не му должите извинување

Понекогаш извинувањето претставува желба за полесно вклопување и прифаќање од страна на другите, на сметка на личните верувања, мислења и потреби. И секогаш се чини дека кога работите нема да излезат по планираното, најлесниот пат кон самооправдување е простото „Извини“.

20 работи за кои никому не му должите извинување

Но, што станува кога не сакаме да се извиниме, што понекогаш е сосема коректно? Всушност, кога ќе сфатиме дека не секогаш треба да се извинуваме, стануваме многу посамоуверени и психички помоќни. Се чувствуваме поудобно во сопствените избори и не ни е потребно туѓото одобрување и прифаќање.

Па, во знакот на самодовербата и личното достоинство, еве ги 20-те нешта за кои никому не му должите извинување.

1. Ставањето на себеси на прво место.

2. Откажувањето од нешто што и онака веќе не функционира.

3. Формата и големината на вашето тело.

4. Вашите уникатни навики и карактерни црти.

5. Нешто што не испаднало онака како што сте си го замислувале. Во ред е да ја смените насоката.

6. Личните избори.

7. Грижата за себе и вашето здравје.

8. Правењето што сакате и кога сакате.

9. Тоа што понекогаш не сте расположени за журки и луда забава.

10. Раскинувањето со партнерот, кој и онака не бил вистинскиот за вас.

11. Менувањето на личните верувања.

12. Тоа што не сте толку организирани, талентирани, успешни како вашиот брат/сестра.

13. Тоа што сакате да го пропатувате светот.

14. Земањето слободен ден од работа оти не се чувствувате добро.

15. Колку заработувате.

16. Грешките и неуспесите. Време е да си простите.

17. Тоа што сакате да останете дома и да бидете сами во петок навечер.

18. Тоа што сакате повеќе за себе и за вашите најблиски.

19. Вашите успеси.

20. Тоа што се сакате себеси.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Дипломиран преведувач и толкувач. Непоправлив перфекционист. Љубопитна, интуитивна и насмеана. Ја сака уметноста и културниот живот. Идеалист. Верува во астрологија, убаво утринско кафе и позитивно размислување.

Поврзани содржини

Остави коментар