12 опасни последици од лошите навики за спиење

Колку се грижите за вашиот сон? Ако сте еден од многуте луѓе кои имаат нарушување на сонот, почнете сериозно да ја сфаќате неговата важност. На секој човек му се потребни околу 8 часа сон за да функционира нормално. Но многу луѓе не се ни доближуваат до оваа бројка, а ова може да води до сериозни проблеми во иднина. Ако имате проблеми со спиењето, добро е да ги знаете овие последици кои настануваат од тоа.

1. Со малку сон, вашето тело има недостаток од енергија која е потребна за функционирање

(1)12-opasni-posledici-od-loshite-naviki-za-spienje-kafepauza.mk

2. Луѓето кои имаат проблеми со спиењето имаат поголем ризик од смрт

(2)12-opasni-posledici-od-loshite-naviki-za-spienje-kafepauza.mk

3. Луѓето кои спијат помалку имаат поголеми шанси да развијат некоја кардиоваскуларна болест

(3)12-opasni-posledici-od-loshite-naviki-za-spienje-kafepauza.mk

4. Недостатокот на сон ја намалува вашата ефективност на работното место

(4)12-opasni-posledici-od-loshite-naviki-za-spienje-kafepauza.mk

5. Поспаниот возач е опасен исто колку и пијаниот

(5)12-opasni-posledici-od-loshite-naviki-za-spienje-kafepauza.mk

6. Недостатокот од сон може да предизвика дијабетес

(6)12-opasni-posledici-od-loshite-naviki-za-spienje-kafepauza.mk

Продолжува на следната страница…

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар