Животот според ранобудниците наспроти животот на ноќните птици

Постојат два типови луѓе на овој свет: оние кои се вистински ранобудници и оние кои, за жал, не се. Некои луѓе сакаат да се будат со изгрејсонцето, а додека други пак уживаат во доцните вечерни часови. Ранобудниците и ноќните птици се тотално спротивни, како денот и ноќта. Еве како тие гледаат на животот.

1-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ранобудници: Се разбудивте само за да го видите изгрејсонцето. Каков прекрасен почеток на денот.

2-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ноќни птици: Ако го гледате изгрејсонцето, едно е сигурно: сте седеле будни цела ноќ. Повторно.

3-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ранобудници: 7 часот наутро. Јога, тотално „за“!

4-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ноќни птици: Среќа теретаната работи до полноќ бидејќи нема шанси да стигнете до 7 часот вечер.

5-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ранобудници: Потребен ви е еден аларм за да се разбудите. Ако веќе претходно не сте се разбудиле сами.

6-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ноќни птици: Поставувате најмалку 7 аларми, кои ќе ја разбудат вашата цимерка, па таа ќе ве разбуди вас.

7-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ранобудници: Живеете за мирисот на кафе и за здравиот појадок наутро.

8-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ноќни птици: Знаете што е повкусно во 2 часот наутро? Помфрит. Знаете место кое е отворено 24/7? Секако.

9-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ранобудници: Иако сте станале рано, понекогаш се чувствувате како да нема доволно часови во денот!

10-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ноќни птици: Па што ако денот завршил? За тоа постои ноќта, има многу време за разни активности.

11-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ранобудници: Водителите на утринските емисии ви се најверни другари откако почнавте да ги гледате секое утро.

12-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ноќни птици: Два збора: ноќни емисии.

13-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ранобудници: За викендите, подобро би оделе на доцен појадок отколку во навечер во бар.

14-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ноќни птици: Будењето пред пладне во сабота е вистинско чудо, особено ако сте биле излезени до 3 часот наутро претходната вечер.

15-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ранобудници: Знаете како велат: „Кој рано рани, две среќи граби.“

16-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

Ноќни птици: На кого му е гајле за среќата? Пицата во доцните ноќни часови е поважна од сè друго.

17-zhivotot-spored-ranobudnite-ptici-nasproti-nokjnite-buvovi-www.kafepauza.mk_

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар