Во кои држави луѓето работат најмногу?

Во кои држави луѓето работат најмногу?

Податоците од Организацијата за економска соработка и развој кажуваат дека Турците во просек работат 47,9 часа неделно, што е најмногу. Следни на листата се Колумбија и Мексико кои во просек работат по 45,2 часа неделно, и Костарика со 44,9 часа неделно. Во продолжение следува целосната листа со државите во кои луѓето работат најмногу според бројот на неделни часови.

Во кои држави луѓето работат најмногу?

1. Турција: 47,9 часа неделно

2. Колумбија: 47, 9 часа неделно

3. Мексико: 45,2 часа неделно

4. Костарика: 44,9 часа неделно

5. Чиле: 43,4 часа неделно

6. Јужна Африка: 43,1 час неделно

7. Израел: 40,6 часа неделно

8. Полска: 39,9 часа неделно

9. Унгарија: 39,6 часа неделно

10. Португалија: 39,4 часа неделно

11. Чешка: 39,4 часа неделно

12. Словачка: 39,2, часа неделно

13. Словенија: 39,2 часа неделно

14. Грција: 39 часа неделно

15. Латвија: 38,9 часа неделно

Податоците исто така покажале дека некои вработени можат да работат и над 60 часа. Над 20% од вработените во Турција работат повеќе од 60 часа неделно и речиси 12% од луѓето во Јужна Африка го прават истото, и покрај тоа што според законот се забранети над 45 часа неделно работење. Ова се 15-те држави каде што луѓето работеле над 60 часа неделно:

1. Турција: 20,9% од работната сила

2. Колумбија: 17,2%

3. Костарика: 16,7%

4. Мексико: 14,7%

5. Индонезија: 14,3%

6. Индија: 13,6%

7. Јужна Кореја: 12,8%

8. Јужна Африка: 11,8%

9. Грција: 11,7%

10. Јапонија: 8,2%

11. Аргентина: 8,1%

12. Чиле: 8,1%

13. Исланд: 7%

14. Нов Зеланд: 6,7%

15. Австралија: 6,1%

Дознајте и зошто вашиот работен ден треба да биде пократок.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар