Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

Не е толку лесно и едноставно да се реши една загатка кога можете само визуелно да ги замислите можните решенија и одговори. Но, луѓето со добро развиени способности за апстрактно размислување се одлични во визуелното решавање на проблемите. Во тој контекст, обидете се да ги решите овие 5 кратки и интересни прашања за да откриете колку е развиено вашето апстрактно размислување и колку лесно ги решавате загатките врз основа на она што го гледате.

1. Поместете само 1 шкорче за да ја решите равенката

Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

 • Решение

  Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

2. Колку броеви гледате?

Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

 • Решение

  Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

3. Поместете само 2 шкорчиња за да направите 7 квадрати

Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

 • Решение

  Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

4. Која фигура недостасува?

Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

 • Решение

  Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

5. Мрднете 3 шкорчиња за да направите рибата да плива во спротивната насока

Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

 • Решение

  Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Новинар. Самопрогласен актер. Џедај. Животна форма еволуирана да живее од филмови, видеоигри, музика, хумор и технологија. Хоби и рекреација: Појадок, ручек, вечера.

Поврзани содржини

Остави коментар