Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

Со цел да видиме што има околу нас, нашите очи фаќаат светлина и ја трансформираат во електрични сигнали што се испраќаат до нашиот мозок за да ја согледаат формата на предметите. Но, за да се случи ова, многу е важно да го истренираме нашиот вид. Тоа може да ви помогне да ги забележите дури и најмалите детали на сликите што ви ги покажуваат луѓето. Затоа, може да започнете со овој тест што ќе ви помогне да го изострите видот. На секоја од фотографиите има скриено по еден предмет. Обидете се да го пронајдете!

1. Дали можете да го забележите шишето на сликата?

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

 • Решение:

  Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

2. Овие слатки мали мајмуни кријат неколку тегови

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

 • Решение:

  Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

3. Овој тигар не може да ги најде своите перници

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

 • Решение:

  Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

4. Пронајдете ja метлата на сликата

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

 • Решение:

  Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

5. Овој волк крие чекан

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

 • Решение:

  Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

6. Овие рисови кријат пегла

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

 • Решение:

  Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

7. Овој орел украл лимон

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

 • Решение:

  Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

8. Оваа ајкула крие ранец

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

 • Решение:

  Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

9. Леопардот не сака да ги најдете неговите книги

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

 • Решение:

  Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

10. Оваа мачка бара спинер

Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

 • Решение:

  Тест: Пронајдете ги скриените предмети во овие 20 слики

Продолжува на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар