Тест: Изберете гласник и откријте како се однесувате кон другите

Тест: Изберете гласник и откријте како се однесувате кон другите

Дали сте подготвени да откриете колку е тешко или лесно да се комуницира со вас? Овој тест ќе ви открие како се однесувате кон другите.

Тест: Изберете гласник и откријте како се однесувате кон другите

1. Гулаб писмоносец

Овој избор означува одреден момент во вашиот живот.

Всушност, вам ви се чини дека можете да ги доверите своите зборови на некој што не го познавате!

Изборот на гулаб укажува на невниманието со кое ја изразувате својата мисла: не ве интересира каков ефект ќе има врз другите.

Идејата да го лекувате вашиот интимен живот без да се грижите за другите изгледа како да ви е најважното нешто во овој момент.

Сепак, бидете внимателни: кога ќе го занемарите начинот на кој разговарате со другите луѓе, ќе завршите во ситуации кои можат да станат многу непријатни!

2. Традиционално писмо

Јасно, прецизно, концизно. Вие сте многу вешти во комуникацијата. Луѓето кои ја избираат традиционалната азбука имаат многу јасни идеи!

За вас, разговорот или комуникацијата со другите е исклучително важен дел од животот и од таа причина сакате вашата порака да биде колку што е можно подиректна.

Писмото, дури и од неколку страници, каде што можете да го искажете својот став е најдобрата алатка за директно комуницирање со луѓето.

Вам ви е важно на сите да им биде јасно во што верувате или што мислите. Вие сте родени за да комуницирате со другите.

3. Порака во шише

Ако сте одлучиле да им ја доверите пораката на морските бранови, нема сомнение – вие сте вистински сонувач!

Во овој момент ви е најважно да комуницирате со себе: не ве интересира дали и кога вашата порака ќе стигне до другите!

Доверувањето на вашата порака на шише ја сигнализираат желбата вашите зборови да лутаат и да стигнат до некој соговорник.

Вашиот начин на комуникација е дефинитивно необичен и тешко дека луѓето веднаш ќе разберат што сакате да кажете.

Вам сега ви е приоритет да ги оставите мислите да течат слободно.

Изберете една слика и откријте ги позитивните и негативните точки во вашиот живот

Изберете една слика и откријте ги позитивните и негативните точки во вашиот живот

Извор: Atma.hr


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар