Што местото на кое имате тетоважа открива за вас?

Историјата на тетовирањето потекнува од 5.000 години пред новата ера, а тетоважите биле симбол за статус, вера, плодност, храброст или полна зрелост. Секоја античка култура различно ги толкувала симболите. Па така, во стар Египет скорпијата симболизирала заштитничка од лошите сили, а во будистичката митологија означувала мир, односно била миротворец. И во секоја модерна култура симболиката варира, па во американската змејот е симбол на сила, а во јапонската означува мудрост и интелигенција. Кога е во „друштво“ со тигар означува мудрост и убавина.

1-shto-mestoto-na-koe-imate-tetovazha-otkriva-za-vas-www.kafepauza.mk_

Во денешно време помеѓу најпопуларните симболи се: племенските ознаки, хороскопските знаци, крстот, змејот, лавот, розата и пеперутката. Ангелите се симбол за верност, духовност и вера. Но, што местото на кое имате тетоважа открива за вас?

1. Врат

1-shto-mestoto-na-koe-imate-tetovazha-otkriva-za-vas-www.kafepauza.mk_

Тетоважите на вратот се исклучително видливи, па оној кој ги носи е храбар. Лицето и главата даваат повеќе информации од кој било друг дел од телото.

2. Грб, гради, нозе

2-shto-mestoto-na-koe-imate-tetovazha-otkriva-za-vas-www.kafepauza.mk_

Луѓето кои имаат тетоважи на овие делови од телото ги краси социјална снаодливост и амбициозност. Кога ќе се одлучите да не ја криете тетоважата, ја ограничувате вашата социјална сфера, бидејќи цртежите на телото не се популарни во големите компании. Но, кога тетоважата може да се сокрие зад облеката, оној кој ја носи е сигурен. Сепак, вашата индивидуалност можете да ја покажете на плажа или во кревет.

3. Бицепси

3-shto-mestoto-na-koe-imate-tetovazha-otkriva-za-vas-www.kafepauza.mk_

Силата на горниот дел од телото еволуирала во текот на милион години за извршување на важни задачи како што е и убивањето на лавови. Оној кој е истетовиран на ова место е заштитнички настроен и остар кон противниците.

4. Бутови

4-shto-mestoto-na-koe-imate-tetovazha-otkriva-za-vas-www.kafepauza.mk_

Овие тетоважи претставуваат нешто од исклучителна сентиментална вредност и се на место кое многу лесно може да се сокрие. Личностите кои ги носат поседуваат многу љубов и отвореност, но сепак се резервирани и тоа го даваат по заслуга.

5. На долниот дел од грбот

5-shto-mestoto-na-koe-imate-tetovazha-otkriva-za-vas-www.kafepauza.mk_

Овие сензуални личности поприлично се свесни за себе. Тие имаат високо ниво на самодоверба, се сакаат и прифаќаат себеси.

Доколку немате ниту една тетоважа, а сакате да се тетовирате погледнете што сѐ треба да знаете.

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар