Секс-статистика: Факти на кои веројатно досега не сте ни помислиле

Веројатно досега не се имате запрашано дали и колку е калорична спермата, од кога постои вибраторот и колку често мажите лажат за да имаат секс со жена. Но, побарани или не, одговорите на овие прашања може да ве заскокоткаат.

Секс-статистика: Факти на кои веројатно досега не сте ни помислиле

 • Околу 1% од жените можат да доживеат оргазам со стимулација на брадавиците.
 • Скоро 12% жени користат мобилен телефон за време на секс.
 • Само 15% од мажите имаат пенис подолг од 17,78 см.
 • Безмалку 22% од жените имаат спиено со некој од сочувство.
 • Најчестата причина за скршен пенис е прекумерната мастурбација.
 • Вагината се зголемува за 20% во текот на сексуалната возбуда.
 • Скоро 73% жени искусиле секс за една ноќ.
 • Спермата содржи повеќе од 30 состојки меѓу кои и витамин Б12, млечна киселина, креатин и холестерол.
 • Еден од 100 луѓе имаат главоболка после оргазам.
 • Мажите почесто патат од сексуална главоболка.
 • Од сексомнија, односно практикување секс за време на спиење, страдаат околу 7% од луѓето.
 • Вибраторот е измислен во 19 век, кога се користел за лекување хистерија.
 • Во текот на 30 минути секс се трошат 200 калории.
 • Околу 12% од луѓето се имаат впуштено во сексуален однос на работното место.
 • Жените во просек имаат 4, а мажите 7 сексуални партнери.
 • Една лажичка сперма содржи околу 5 калории.
 • Еден од 5 луѓе имале секс во авион.
 • Околу 47% жени поседуваат вибратор.
 • Сперматозоидите во женското тело можат да живеат од 3 до 5 дена.
 • Околу 34% од мажите имаат излажано за да добијат секс со жена.
 • Една третина од мажите имаат проблем со прерана ејакулација.

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар