Позитивни афирмации што треба да си ги кажувате секој ден

Позитивни афирмации што треба да си ги кажувате секој ден

Секој одвреме-навреме се чувствува исцрпено. Можете да ги обвинувате времето, работата или „оние денови од месецот“. Но, тоа не значи дека треба да дозволите негативните мисли да надвладеат и да влијаат на вашето расположение. За да се справите со ваквите денови, прочитајте ги овие позитивни афирмации што ќе ви помогнат да ја зголемите самодовербата и да бидете попозитивни.

Позитивни афирмации што треба да си ги кажувате секој ден

1. Дозволено ми е да заземам простор.

2. Моето минато не влијае на мојата иднина.

3. Јас сум доволно силен за да донесувам независни одлуки.

4. Јас го контролирам начинот на кој реагирам на другите.

5. Избирам мир

6. Храбра сум и се залагам за себе.

7. Ќе успеам денес.

8. Заслужувам да се чувствувам среќно.

9. Достоен сум за љубов.

10. Се сакам себеси.

11. Моето тело е здраво и благодарен сум за тоа.

12. Секој ден станувам сè посмирен.

13. Јас сум мирен, среќен и задоволен.

14. Мојот живот е подарок и ценам сè што имам.

15. Опкружен сум со позитивни луѓе кои ми помагаат да го извлечам најдоброто од себе.

16. Не ми треба никој за да бидам среќен.

17. Имам право на време за закрепнување.

18. Сè е добро.

19. Поентата на животот е рамнотежата, а не совршенството.

20. Избирам да не се критикувам себеси, ниту другите околу мене.

21. Мојот потенцијал за успех е бесконечен.

22. Тешките времиња ми дозволуваат да ги ценам добрите.

23. Им простувам на оние што ме повредиле.

24. Имам контрола над мојот живот и никој нема да го диктира мојот пат, освен јас.

25. Имам моќ да создадам промена.

26. Точно знам што да направам за да успеам.

27. Избирам да бидам горд на себе.

28. Нема да се споредувам со странци на интернет.

29. Јас сум сам себе доволен.

30. Го правам најдоброто што можам и тоа е доволно.

31. Пуштам сè што веќе не ми служи.

32. Се сакам целосно.

33. Како што стареам, животот станува сè подобар.

34. Можам да направам сè што ќе замислам.

35. Јас сум достоен за почит и прифаќање.

36. Мојот придонес за светот е вреден.

37. Моите потреби и желби се важни.

38. Правам значителна разлика во животот на луѓето околу мене.

39. Благословен сум со одлично семејство и пријатели.

40. Привлекувам изобилство во мојот живот.

41. Мојот живот е полн со сјајни можности што се подготвени за мене.

42. Слободен сум да создадам живот каков што го посакувам.

43. Отворен сум за нови авантури во мојот живот.

44. Јас сум храбар, убав и одличен.

45. Моето тело е совршено како што треба да биде.

46. Кога дозволувам да светне мојата светлина, несвесно им давам дозвола на другите да го сторат истото.

47. Грижата не може да ја промени иднината.

48. Потребни се мали чекори кон големите цели.

49. Негативните мисли имаат моќ само ако им дозволам.

50. Избирам да го гледам доброто.

Прочитајте ги овие 13 причини зошто некои луѓе се толку среќни во животот.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар