Погледнете како изгледа најскапото училиште во светот

Понекогаш навистина нѐ интересира да дознаеме како изгледа животот на богатите луѓе. Иако не можеме да ги видиме нивните домови, можеме да погледнеме во какви училишта одат нивните деца. Денес ќе направиме виртуелна екскурзија околу институтот Ле Рози (Le Rosey).

Институтот Ле Рози е едно од најстарите средни училишта во светот. Се наоѓа во Швајцарија и е познато под името „Училиште на кралевите“

Погледнете како изгледа најскапото училиште во светот

Од 1880 година па сѐ до денес, едно единствено семејство ги поседува училиштето и замокот што се наоѓаат на оваа територија

Погледнете како изгледа најскапото училиште во светот

Ле Рози има 2 програми: Летна

Погледнете како изгледа најскапото училиште во светот

И зимска

Погледнете како изгледа најскапото училиште во светот

Зимското училиште им нуди на учениците приватни часови по разни зимски спортови

Погледнете како изгледа најскапото училиште во светотПогледнете како изгледа најскапото училиште во светот

Продолжува на следната страница

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар