Откријте нешто ново за себе: Кое од овие 5 животни ве фасцинира најмногу?

Можеби сте откриле лична поврзаност со одредено животно, но сè уште не ја знаете точната симболика, длабокото значење или целта? Дознавајќи го значењето на сте овие аспекти, можете да стекнете значителен увид за себе, вашата личност, вашите вештини или ситуацијата во која се наоѓате.

Духот на животното ви носи значајни пораки и лекции ако слушате и знаете како да ги дешифрирате. Функција на вашето духовно животно е да ве води и да привлече внимание кон нешто што треба да се прифати и реши, или да ви ги покаже вештините што може да ги користите и понатаму и да ги развивате.

Откријте нешто ново за себе: Кое од овие 5 животни ве фасцинира најмногу?

Духот на животното може да ви помогне во овие области:

 • Аспектот на личноста што е веќе силно развиен или треба подетално да се истражува,
 • Ситуацијата или опкружувањето во секојдневниот живот што има силен емоционален ефект,
 • Животната насока што можеби ќе сакате да ја имате предвид.
 • Важно е да го откриете животното за кое сметате дека е ваш заштитник и водач.
 • Ако вашето тотемско животно не е на списокот или не сте сигурни, одберете едно од овие 5 најчести.

Волк

Откријте нешто ново за себе: Кое од овие 5 животни ве фасцинира најмногу?

Симболика на волкот:

 • Остра интелигенција, длабока поврзаност со инстинктите,
 • Слобода,
 • Изразено силна волја,
 • Чувство на загрозеност, недостаток на доверба во некого или во себе,
 • Позитивна симболика на духовното животно волк.

Карактеристики на волкот:

Позитивните значења истакнуваат длабока поврзаност со нечија интуиција и инстинкти. Волкот може да се чувствува загрозен или да има недостаток на доверба во некого или во сопствените чувства или постапки. Овој дух на животното, исто така, рефлектира голема интелигенција во справувањето со важните проблеми.

Кога имате волк како тотем , тоа би можело да биде израз на вашата остра интелигенција и силни инстинкти. Волкот симболизира силна поврзаност со инстинктите и кога се појавува како водач, може да укаже на начинот на доживување и разбирање на светот околу себе.

Без разлика дали волкот ви се појавува во физичка форма, во сон или во медитација, веројатно укажува дека ги користите вашите инстинкти и интуиција за добро да ја разберете ситуацијата. Неговата појава може да биде внатрешен повик да ги искористите овие особини за да се справите со предизвикот со кој неодамна се соочивте во животот.

Ако присуството на волкот ви создава чувство на загрозеност, обрнете внимание на тоа како вашата инстинктивна природа и грубите емоции може да ја загрозат вашата рамнотежа со луѓето околу вас. Вашето моќно животно можеби се појавува на тој начин за да ве предупреди за разорните инстинкти што му припаѓаат на некој околу вас.

Силата на волкот или духот на животното укажува на апетит за слобода и страстен живот раководен од инстинкти. Кога волкот се манифестира со своето присуство како водич во вашиот живот, тоа би можело да биде повик да го живеете животот послободно и да вложите поголема страст во вашите секојдневно живеење.

Волците се диви животни кои не се припитомуваат лесно и кога се појавуваат како духовни водичи, тие може да укажат на потребата на ја разберете вашата автентичност и вистинскиот израз на себе. Волкот како тотем е потсетник да го одржите вашиот животен дух и да им верувате на своите инстинкти за да го одберете патот што најмногу ви одговара.

Вашиот животински дух ве предупредува за соочувањето со лични ограничувања: можеби чувствувате дека сте биле премногу изложени на влијанието на некоја личност или ситуација и дека треба да ги отстраните или зајакнете емоционалните или физичките граници со таа личност. Волкот како духовно животно, исто така, може да ве потсети дека се соочувате со жестока конкуренција на работа или дека го сфаќате однесувањето на луѓето околу вас како соочување со „пакт волци“.

Бидејќи целокупното значење на духовното животно волк ја нагласува улогата на вашите инстинкти, ова животно како водич или тотем може да укаже на начинот на кој го живеете вашиот живот, односно, колку имате доверба или недоверба во вашите инстинкти и интуитивно водство. Бидете сигурни дека не се чувствувате загрозено од вашите сопствени инстинкти и чувства. Присуството на волкот како ваше животно би можело да го одрази вашиот внатрешен емотивен пејзаж и да ве направи свесни за своите чувства кон одреден проблем кој емотивно ве исцрпува.

Був

Откријте нешто ново за себе: Кое од овие 5 животни ве фасцинира најмногу?

Симболика на бувот:

 • Интуиција, можност да се види она што другите не го гледаат,
 • Присуството на бувот најавува промена,
 • Способност да ги насетите измамите и маските,
 • Мудрост,
 • Традиционално, бувот како духовно животно го претставува гласникот на смртта, најверојатно симболично како животен пресврт, промена.

Карактеристики на бувот

Бувот е можеби најпознат по тоа што може да гледа во темница. Како духовно животно, бувот ќе ве натера да гледате зад превезот на измамата и илузијата – помага да согледате што се скрива од вас.

Исто така, таа ја симболизира можноста да се надмине илузијата за да се види вистинското значење на нечии постапки. Кога бувот е едно од вашите духовни животни, вие имате силна интуиција и можете да пристапите до информациите и мудроста кои за други се недостижни.

Бувот е силен духовен водач со цврсто расудување и способност за донесување одлуки. Повикајте го тотемот на бувот кога треба да ја процените ситуацијата или кога минувате низ тешки времиња. Ако го имате бувот како тотем или духовно животно, веројатно сакате да го истражувате непознатото.

Ноќта за вас е особено поволно време за креативност, затоа најдобро е да одвоите време и да се фокусирате на сопствената креативна енергија. Тајните на животот се фасцинантно подрачје на ваш интерес.

Кога ќе се појави був во вашиот живот, слушајте и внимавајте на суптилните знаци околу вас. Вашиот животински духовен водич ви помага да внимавате на она што обично се прикрива, но е од особено значење. Бувот е, исто така, водич кој ги открива вашите скриени потенцијали и способности.

Бувот како духовно животно ја симболизира смртта во многу традиции. Во повеќето случаи, сепак, ова не треба да се сфаќа буквално: ако бувот е поврзан со смртта, тоа може да се смета како симболична смрт, што значи промена во животот, важен пресврт што се случува или ќе се случи.

Кога бувот ќе се појави во вашиот живот, обратете внимание на промените. Можеби ќе напуштите некои стари навики и ситуација кои повеќе не ви одат во прилог.

Продолжете да читате понатаму на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар