Оптичка илузија што ги збуни сите: Каде е проблемот на фотографијата со трите жени кои седат на клупа?

Оваа фотографија стана вирален хит откако поголемиот дел од луѓето не можеле да откријат што не е во ред со неа. Можете ли вие да го најдете проблемот?

Оптичка илузија што ги збуни сите: Каде е проблемот на фотографијата со трите жени кои седат на клупа?

Мала помош: Нема ништо необично кај самите жени, немаат вишок раце или недостаток на екстремитети. Исто така, нема никаков проблем со позадината или паркот. Обидете се да забележите дали нешто недостасува. Успеавте?

Проблемот е во тоа што кај клупата недостасува делот за седење, па изгледа како жените да се одржуваат во воздух со помош на невидлива клупа.

Оптичка илузија што ги збуни сите: Каде е проблемот на фотографијата со трите жени кои седат на клупа?

Некои луѓе тврдат дека жените седат на шипката, но најверојатно станува збор за Фотошоп. Во секој случај, интересна е идејата да се има невидлив мебел, нели?

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар