Дознајте како изгледаат спалните соби на луѓето ширум светот

Џон Теквреј е фотограф од Јужна Африка кој во 2010 година го започнал неговото неверојатно патување околу светот со цел да направи фотографии за проектот наречен „Проектот: Мојата соба“. Имено, тој поставувал фотоапарат на таванот од спалните соби на жителите од одредени места за да го претстави нивниот животен стил и културни карактеристики.

Дознајте како изгледаат спалните соби на луѓето ширум светот

Букурешт, Романија

Повеќе од 1.000 луѓе од 55 различни земји учествувале во проектот. Погледнете некои од неговите највпечатливи фотографии кои можат многу да ви кажат за навиките на луѓето од земјите во светот…

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар