Обликот на вашиот нос зборува многу нешта за вашиот карактер!

Обликот на вашиот нос зборува многу нешта за вашиот карактер!

Ви претставуваме 8 различни облици на носови и нивните посебни карактеристики. Овие резултати ги потврдил и професорот Абрахам Тамир, од Универзитетот Бен Гурион во Израел. Резултатите од неговата студија се објавени во „Journal of Craniofacial Surgery”.

Обликот на вашиот нос зборува многу нешта за вашиот карактер!

1. Нубијски нос

Нубијскиот облик на нос се одликува најмногу со својата должина. Мостот е скоро рамен, а широката точка на носот е насочена надолу. Личностите со овој облик на нос се многу љубопитни. Тие се оптимистични, симпатични и секогаш бараат решение за секој проблем.

(1) oblikot-na-vashiot-nos-zboruva-mnogu-neshta-za-vashiot-karakter-www.kafepauza.mk

2. Грчки нос

Неговото име доаѓа од античките грчки скулптури, кои во голем број го добиле тој нос од страна на уметниците. Овој облик се одликува со тесна должина и рамен облик. Сопствениците на овој вид нос се резервирани и не сакаат да бидат во центарот на вниманието. Тие се доста практични и лојални. За нив е тешко да разговараат за сопствените чувства и се сметаат за повлечени.

(2) Обликот на вашиот нос зборува многу нешта за вашиот карактер!

3. Кукаст нос

Многумина го споредуваат овој облик на нос со птичји клун. Личностите со овој вид нос се креативни и пожртвувани. Тие ги бранат своите верувања и не се плашат да ризикуваат за да ги остварат своите цели.

(3) Обликот на вашиот нос зборува многу нешта за вашиот карактер!

4. Извиткан нос

Сличен е како претходниот облик, но овој облик на нос е превиткан од носната коска до врвот. Луѓето со ваков нос се сметаат за одлучни. Тие се тесно поврзани со својата работа и добри се во организацијата.

(4) Обликот на вашиот нос зборува многу нешта за вашиот карактер!

Не го пронајдовте вашиот облик на нос? Преминете на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар