Луѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнаци

Верувале или не, луѓето на следните фотографии не се во никакви роднински врски. Иако изгледаат како близнаци, тие воопшто не се ни познаваат. Станува збор за проектот „I’m not a look-alike“ на Канаѓанецот Франсоа Брунел (Francois Brunelle), чија цел е да пронајде и фотографира 200 двојници со различно потекло, од различни краеви на светот.

Луѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнациЛуѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнаци

Со проучување на карактеристиките на човечкиот лик, Франсоа се занимава уште од 1968 година, односно од 18-годишна возраст. Тој подготвува книга во која ќе ги објави резултатите од овој проект. Па, би учествувале ли и вие во него? Верувате ли дека некаде далеку живее вашиот двојник или пак, можеби веќе налетавте на него? 🙂

Луѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнациЛуѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнациЛуѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнациЛуѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнациЛуѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнациЛуѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнациЛуѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнациЛуѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнаци


Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.

За авторот
Минималист ;)

Поврзани содржини

Остави коментар