Какви професори сакаат студентите и учениците?

Какви професори сакаат студентите и учениците?

На студентите и учениците им е преку глава од професори со кои ќе си играат мачка и глушец. Тие сакаат…

(1) Kakvi-profesori-sakaat-studentite-i-uchenicite-www.kafepauza.mk

1. Професори кои предавањето ќе го направат интересно и забавно.

2. Професори кои страсно си ја работат својата работа и не изгледаат како да се таму само заради плата и малтретирање.

3. Професор кој ќе им помогне да научат, а не некој што само ќе ги казнува кога немаат научено.

4. Сакаат професори кои знаат да си ги признаат грешките и не изигруваат безгрешници.

5. Сакаат професор кој нема само да предава, туку ќе ги учи.

6. Сакаат професор кој ќе ги почитува, затоа што и тие заслужуваат почит.

7. Сакаат професор кој ќе го почитува нивното слободно време и нема да им го одзема целото со домашни задачи и проекти.

8. Сакаат професори на кои им е важно учениците да знаат и да разбираат.

9. Професори кои ќе ги предизвикуваат да размислуваат на поинаков начин, кои само ќе ги насочуваат, но нема да им наметнуваат одреден став.

10. Сакаат професор кој ќе им даде простор и време да научат.

11. Професор кој ќе внимава на нив.

12. Професор кој ќе ги охрабрува да го зборуваат тоа што го мислат.

13. Сакаат толерантен професор, а не генерал.

14. Сакаат професор со кој ќе можат да се идентификуваат, кој ќе има разбирање за нив и со кој ќе можат да изградат врска на доверба.

15. Сакаат професор кој ќе знае добро да управува со часот и нема да дозволува работите да му се лизнат од раце поради себе или некои ученици или студенти.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Го интересираат општествените науки и сето она што ја истражува повеќедимензионалноста на светот и човековото однесување, но од тоа само правото му е професија. Вљубеник во филмот, фотографијата, читањето и сите спортови на овој свет. Пишувањето му е задоволство кое му овозможува да биде во контакт со нив секој ден.

Поврзани содржини

Остави коментар