Илустрирани факти за сè и сешто

Расположете се пред почетокот на новата работна недела со неколку интересни факти, илустрирани на едноставен начин.

Илустрирани факти за сè и сешто

Luke Skywalker првобитно бил наречен Luke Starwalker.

Илустрирани факти за сè и сешто

Дизниевиот свет е поголем од 17 земји.

Илустрирани факти за сè и сешто

Еден Французин еднаш изел цел авион.

Илустрирани факти за сè и сешто

Можете да си го смените јазикот на Фејсбук во пиратски.

Илустрирани факти за сè и сешто

Човечките глави се со иста густина како лубениците.

Илустрирани факти за сè и сешто

Хрчаците се илегални на Хаваи.

Илустрирани факти за сè и сешто

Комарците можат да се парат 15 секунди.

Илустрирани факти за сè и сешто

Корнетот за сладолед бил измислен во Њујорк.

Илустрирани факти за сè и сешто

Пред 1800-та, чевлите за левата и за десната нога биле исти.

Илустрирани факти за сè и сешто

Жена се има мажено за Ајфеловата кула.

Илустрирани факти за сè и сешто

Најдолгиот меч во тенис траел 11 часа и 5 минути.

Илустрирани факти за сè и сешто

Помфритот (French fries ) не потекнува од Франција.

Илустрирани факти за сè и сешто

Патката има повеќе коски во вратот од жирафата.

Илустрирани факти за сè и сешто

Повеќето кармини содржат рибни крлушки.

Илустрирани факти за сè и сешто

Првото музичко це-де било направено да трае 74 минути колку што трае 9-та симфонија на Бетовен.

Илустрирани факти за сè и сешто

Bо Шведска имаат ист збор за мажен/женет и отров.

Илустрирани факти за сè и сешто

Според едно ново истражување, глувците не сакаат сирење.

Илустрирани факти за сè и сешто

Најстариот веб-домен symbolics.com бил регистриран во 1985.

Илустрирани факти за сè и сешто

Ако се остави во темница, златната рипка ќе стане бела.

Илустрирани факти за сè и сешто

Слоновите навистина се плашат од глувци.

Илустрирани факти за сè и сешто

На денот кога си се родил/а, се родиле уште најмалку 9 милиони луѓе.

Илустрирани факти за сè и сешто

Секоја епизода од The Simpsons се прави по 6 месеци.

Илустрирани факти за сè и сешто

Ситофобија е страв од храна.

Илустрирани факти за сè и сешто

Лео Фендер, основачот на Фендер гитарс бил саксофонист и не знаел да свири на гитара.

Илустрирани факти за сè и сешто

Првата клонирана мачка се вика копикет (копија од мачка).

Илустрирани факти за сè и сешто

Свињите можат да страдаат од мизофобија (страв од валкано).

Илустрирани факти за сè и сешто

Научниците имаат направено коза која лачи свила од пајакова мрежа.

Илустрирани факти за сè и сешто

Кокошката е најблиското живо суштество до Тирекс.

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар