Една маичка со различна порака секој ден

Автор: Теодора Трповска

Замислете си маичка на која секој ден ќе можете да пишувате различна порака според вашето расположение. Верувале или не, баш таква можете сами да си направите и така секогаш да „носите“ уникатни цртежи и кул слогани на себе.

.
Чекор 1

Потребно:

  • стара маичка
  • специјална ткаенина за пишување со креда
  • лента за прицврстување

Една маичка со различна порака секој ден

Чекор 2

Исечете ја ткаенината според големината на маичката и според вашите пропорции.

Една маичка со различна порака секој денЧекор 3

Лентата за прицврстување закачете ја прво на ткаенината и потоа на маичката.

Една маичка со различна порака секој ден

Чекор 4

Позиционирајте ја ткаенината каде што сакате да биде поставена и залепете ја.

Една маичка со различна порака секој ден

Чекор 5

Со машина за шиење, сошијте по краевите од лентата за прицврстување, од надворешната и од внатрешната страна на маичката.

Една маичка со различна порака секој ден

Чекор 6

Смислете некој интересен дизајн и нацртајте го замисленото.

Една маичка со различна порака секој ден

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар