Добредојдовте во музејот за коса

Добредојдовте во музејот за коса

Музејот за коса кој се наоѓа во Аванос, Турција личи на страшна сцена од хорор филм. Во овој музеј сè е во знакот на косата. На сите ѕидови и празни површини, освен на подот, се закачени прамени од коса на повеќе од 16.000 жени. Секој посетител кој ќе дојде во музејот, ако сака, може да си исече праменче од косата, да се потпише на ливче и да го закачи во музејот. Оваа колекција на прамени од коса е влезена во книгата на Гинисови рекорди. Погледнете како изгледа овој бизарен, но во исто време и оригинален музеј.Добредојдовте во музејот за косаДобредојдовте во музејот за косаДобредојдовте во музејот за косаДобредојдовте во музејот за косаДобредојдовте во музејот за косаДобредојдовте во музејот за косаСАКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот

Поврзани содржини

Остави коментар