Ако децата ги воспитуваат родителите...

Ако децата ги воспитуваат родителите…

Од група ученици во прво одделение од САД било побарано да кажат што според нив родителите треба подобро да научат да прават и потоа да го нацртаат тоа.

Ако децата ги воспитуваат родителите

Можеби очекувате нивните одговори да бидат наивни и духовити, но ситуацијата е поинаква. Овие одговори и цртежи покажуваат поголема мудрост од таа што би се очекувала.

Ако децата ги воспитуваат родителите

„Мислам дека возрасните треба да научат како фотосинтезата им помага на дрвјата.“ – Брендон, 7 години

Ако децата ги воспитуваат родителите

„Возрасните треба да научат да не им викаат на децата.“ – Саманта, 6 години

Ако децата ги воспитуваат родителите

„Возасните треба да научат да речат ‘во ред е’ ако нешто ненамерно си згрешил.“
– Метју, 7 години

Ако децата ги воспитуваат родителите

„Треба да научат да ги контролираат своите реакции.“ – Илаја, 7 години

Ако децата ги воспитуваат родителите

„Треба да знаат дека ако имаш сон, не е страшно ако не ти се оствари.“ – Михаела, 7 години

Ако децата ги воспитуваат родителите

„Возрасните треба да научат повеќе да ги делат работите.“ – Џона, 7 години

Ако децата ги воспитуваат родителите

„Возрасните треба да научат да не се натажуваат и разлутуваат заради некои работи. Како на пример, заради глупави работи.“ – Стивен, 6 години


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Го интересираат општествените науки и сето она што ја истражува повеќедимензионалноста на светот и човековото однесување, но од тоа само правото му е професија. Вљубеник во филмот, фотографијата, читањето и сите спортови на овој свет. Пишувањето му е задоволство кое му овозможува да биде во контакт со нив секој ден.

Поврзани содржини

Остави коментар