4 детски загатки со кои можете да ја тестирате вашата логика

4 детски загатки со кои можете да ја тестирате вашата логика

Дали сте експерт за наоѓање логични решенија? Зошто да не го тестирате вашиот мозок? Овие загатки ќе ви помогнат да го предизвикате вашето внатрешно дете и ќе ги подобрат вашите интелектуални вештини.

1. Замислете си дека ја гледате пирамидата од горе. Кој од погледите е точен?

4 детски загатки со кои можете да ја тестирате вашата логика

 • Одговор

  Точниот одговор е 4.

2. Погледнете ја фигурата. Која од понудените фигури е идентична со неа?

4 детски загатки со кои можете да ја тестирате вашата логика

 • Одговор

  Ако ги свртите фигурите сите изгледаат како дадениот пример. Но, фигурата под С го нема црвениот квадрат.

3. Оваа бројна низа следи одредени правила. Кој е следниот број и зошто?

4 детски загатки со кои можете да ја тестирате вашата логика

 • Одговор

  Следниот број е 23. Во овој случај ја зголемуваме сумата на претходните броеви за 1.

  2 + 5 = 7; 7 + 1 = 8

  5 + 8 = 13; 13 + 1 = 14

  8 + 14 = 22; 22 + 1 = 23

4. Кој е бројот што недостасува? Зошто?

4 детски загатки со кои можете да ја тестирате вашата логика

 • Одговор

  Точниот одговор е бројот на пресеци на правите линии, односно 4.

Ако сакате да ги подобрите вашите мисловни способности, обидете се да ги решите овие загатки.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар