22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

Истанбул е навистина уникатен град. Патниците кои имаа среќа да го посетат ова место се желни да ги споделат своите впечатоци и да нагласат дека оваа точка на мапата е сосема друга Турција. Оваа земја често се доживува како место за евтин одмор, а луѓето понекогаш забораваат на нејзината богата историја и уникатна атмосфера. Плус, таму живеат луѓе со златни срца. Погледнете ги фотографиите за да се уверите во тоа.

Љубезните градски жители градат куќи за бездомни мачки

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

И кучињата скитници не се заборавени

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

Поглед од библиотеката на Универзитетот во Истанбул

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

И овде паѓа снег

Зајдисонце во Истанбул

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

Постојат 2 вида јавни тоалети

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

Областа Балат во Фатих, Истанбул

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

Ова е веројатно една од најнеобичните џамии во градот, а има околу 3 000 во Истанбул

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

Томбили е улична мачка која со денови седела замислено потпрена со шепата на тротоарот. Мачката починала во 2016 година, а жителите на градот ѝ поставиле споменик

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

„Еве го погледот од мојот прозорец на триесет и шестиот кат. Ноќе е 100 пати поубаво.“

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

Ако пиете чај, тогаш ова е единствениот начин

22 фотографии од Истанбул што може да го сменат вашето мислење за Турција

За повеќе фотографии продолжете на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар